Ventilator cu picior
Silent Storm
AER CONDITIONAT SMART AER CONDITIONAT SMART AER CONDITIONAT SMART AER CONDITIONAT SMART AER CONDITIONAT SMART
Aparatele de aere condiționate au dimensiuni și modele diferite. Care echipament este cel mai potrivit pentru casa dvs. depinde de diverși factori. Vă vom prezente ce aspecte trebuie să luați în considerare atunci când doriți să achiziționați un aparat de aer condiționat, cum să alegeți dimensiunea potrivită și ce detalii au un rol important în comparație.
Dacă statul în propriul apartament devine o povară imensă în lunile călduroase de vară, cel mai folositor lucru pe care îl puteți face, este să cumpărați un aer condiționat. Gama aparatelor de aer condiționat este mare și variată deoarece există aparate de aer condiționat compacte mobile, răcitoare de aer, ventilatoare simple precum și aparate de aer condiționat fixe pentru apartament sau o casă. Deci, poate fi o provocare să optezi pentru un anumit model. În prima fază, cerințele dvs. sunt importante. În funcție de tipul aparatului, sunt incluse multe funcții suplimentare, precum curățarea, umidificarea sau încălzirea în timpul iernii.
În funcție de tipul de dispozitiv, acestea diferă și în modul în care funcționează, astfel încât este dificil să răspundem la întrebarea care model este cel mai bun. Anumiți factori sunt întotdeauna decisivi, cum ar fi nevoile dvs. și bugetul disponibil. Pentru a vă ușura decizia, vă oferim următorul ghid care cuprinde avantaje și dezavantaje diferitelor aparate de aer condiționat și, în același timp, vă vom explica funcțiile acestora.
Ce ar fi dacă în timpul zilelor călduroase de vară am da de o briză plăcută? Dacă credeți că aerul din birou sau de acasă pur și simplu rămâne nemișcat, ventilatoarele pot fi de ajutor. Cu ajutorul elicelor, acestea creează un flux de aer plăcut, iar dacă le așezați în fața unei ferestre, acestea pot ajuta la schimbul de aer în încăperile unde este îndesat. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat sau umidificatoarele mobile, acestea nu au niciun mecanism de răcire încorporat, cum ar fi un rezervor de apă sau acumulatori de răcire. Răcirea are loc numai prin fluxul de aer.
Ventilator cu picior
Silent Storm
Silent Storm oferă o briză revigorantă la zgomot redus, cu 5 moduri de ventilație și 10 intensități ale elicelor.
Descoperiți mai multeRăcitor de aer
Skyscraper Ice 4-în-1
Skyscraper este cu adevărat versatil: funcționează precum un ventilator dar în același timp răcește, umezește și ionizează aerul.
Descoperiți mai multeTemperatura crește iar dvs. vreți să se răcească? Există diferite versiuni de aparate de aer condiționat mobile. Reducerea temperaturii a aerului în cameră are loc pe principiul fizic al evaporării la rece. Răcitorul este construit pe principiul unui ventilator: răcirea fluxului de aer are loc pe principiul natural al evaporării apei: răcitorul 3 în 1 aspiră aerul cald din spate și îl conduce prin evaporator. Apa extrage căldura, iar fluxul de aer de ieșire este mai rece. Acest lucru aduce la împrospătarea camerei în timpul fiecărei activități. În același timp, aerul este îmbogățit cu o umiditate plăcută, care asigură alinare în zilele călduroase de vară sau iarna când aerul este încălzit. Trebuie să reumpleți rezervorul de apă în mod regulat. În plus, se pot folosi baterii de răcire sau cuburi de gheață. În special pentru persoanele care suferă de alergii, răcitoarele sunt foarte practice dacă au filtre de aer încorporate.
Denumirea Monoblock s-a dovedit a fi potrivită și pentru această variantă. Aparatul de aer condiționat absoarbe aerul cald, compresorul îl conduce într-un circuit de răcire încorporat și distribuie aerul răcit în cameră. Aerul cald evacuat este condus spre exterior de un furtun. Puteți scoate cu ușurință furtunul printr-o fereastră întredeschisă. Materialul de asamblare necesar este de obicei inclus în pachet și nu sunt necesare lucrări extinse de construcție. Faptul că puteți muta cu ușurință aparatul de aer condiționat portabil și îl puteți plasa într-o altă cameră este un avantaj decisiv. Controlul este facilitat de aplicația Klarstein, cu care puteți seta clima de oriunde.
Kraftwerk Smart
10K Aparat de aer condiționat
Aparatul de aer condiționat Kraftwerk Smart 10K oferă confort plăcut în birou sau sufragerie chiar și în cele mai fierbinți zile de vară. Combinația de aparat de aer condiționat, ventilator și dezumidificator este completată acum cu funcții SMART.
Descoperiți mai multeAparat de aer condiționat
Windwaker Eco
Condiții climatice ideale în propriul apartament: aparatul de aer Windwaker Eco split cu clasa de eficiență energetică A ++ / A +, debit de aer de 610 m³ / h și cinci moduri de operare diferite vă vor permite acest lucru.
Descoperiți mai multeAceastă variantă constă din două părți, intern și extern. Unitatea interioară atrage aerul din cameră, apoi o filtrează și o răcește. Al doilea dispozitiv este situat în exterior și conține un compresor frigorific. Ambele dispozitive sunt montate ferm și sunt conectate printr-o conductă de furtun. Avantajul principal al acestei variante este funcționarea liniștită, deoarece compresorul zgomotos este situat în exterior. La majoritatea aparatelor de aer condiționat, este posibilă o funcție inversă, care permite utilizarea în timpul iernii, cea de încălzire. Montajul ar trebui făcut de un profesionist cu experiență.
Atunci când alegem cu atenție aerul condiționat, trebuie să îi monitorizăm performanța, costurile de funcționare și să știm cât de mare este o cameră pe care vrem să o răcim. Puterea este dată în BTU sau în wați, este întotdeauna menționată în instrucțiunile de funcționare sau pe placa de identificare a produsului, prețul este influențat de cantitatea de energie termică pe care dispozitivul o disipează pe o unitate de timp.
Calculăm puterea necesară de aer condiționat pentru o cameră tipică după cum urmează:
Suprafața camerei în m2 X 60 W (cu izolație bună și lumina slabă a soarelui) sau suprafața camerei în m2 X 100 W (cu izolație slabă și lumina puternică a soarelui)
Dacă avem o cameră cu o suprafață de 20 m2, slab izolată și situată pe fațada sudică a clădirii, pe care soarele strălucește intens în timpul zilei, calculul va fi după cum urmează:
20 m² x 100 W = 2000 W
Puteți converti wații în BTU foarte ușor, deoarece 1 kW = 3412,14 BTU, în exemplul nostru:
2000 W = 2 kW = 6 824,28,14 BTU
Rezultatul poate fi rotunjit la 6.800 BTU. Pentru a obține puterea cea mai precisă necesară unității de aer condiționat, trebuie să adăugăm 250 W la fiecare persoană și echipament tehnic din cameră. Dacă camera noastră este un birou pentru 1 persoană care folosește un laptop pentru muncă, vom adăuga 500 W, resp. aproximativ 1.700 BTU.
Prin urmare, avem nevoie de un aparat de aer condiționat cu mai multă putere în camere mai mari, iar aerul condiționat mobil este suficient pentru camerele pe care le folosim sporadic.
Ventilator | Răcitor de aer | Aer condiționat mobil | Aer condiționat | |
---|---|---|---|---|
Modalitate de răcire | Datorită fluxului de aer, ventilatorul oferă o răcire plăcută în zilele călduroase de vară. Ajută la reglarea temperaturii a propriului corp și creează astfel un efect de răcire, chiar dacă temperatura din cameră nu scade. | Răcitorul de aer atrage aerul cald, evaporă apa și astfel răcește aerul care iese din aparat. Acest lucru asigură răcirea directă și plăcută a corpului nostru, chiar dacă temperatura aerului din cameră nu a scăzut semnificativ. | Aparatul de aer condiționat mobil asigură răcirea plăcută a camerei. Aerul cald de vară este aspirat și răcit de un compresor similar ca acelui din frigider. Aerul cald este evacuat printr-un furtun. | Aparatul de aer condiționat Split folosește agentul frigorific pentru a reduce temperatura camerei. Aparatul de aer condiționat intern trage aerul cald din cameră, determinând evaporarea cu ajutorul agentului frigorific. Aceasta este apoi descărcată în continuare într-un dispozitiv din exterior, unde este evacuat în aerul ambiant. Prin transferul de aer cald, agentul frigorific este lichefiat din nou și este canalizat înapoi la unitatea interioară. Acest ciclu se repetă până când se atinge temperatura aerului dorit. |
Greutatea | Greutatea ventilatoarelor este (în funcție de model) în intervalul de la 1 până la 8 kg. | Greutatea răcitoarelor de aer este cuprinsă între 6 și 10 kg. | Greutatea aerelor condiționate mobile este cuprinsă între 10 și 30 kg. | Greutatea dispozitivului exterior și interior este de aproximativ 50 kg, în timp ce greutatea dispozitivului din exterior este de aproximativ 40 kg, iar dispozitivul din interior este de aproximativ 10 kg. |
Capacitatea de răcire și dimensiunea camerei | Nicio reducere directă a temperaturii camerei | Nicio reducere directă a temperaturii camerei | Capacitatea de răcire a aparatelor de aer condiționat mobile este de obicei între 2-3 kW. Astfel pot răci dimensiunea camerei de la 80-120 m³. Prin urmare, aerul condiționat mobil este mai potrivit pentru camerele mai mici și mai mult pentru uz sporadic. | În general, aparatele de aer condiționat Split au o capacitate de răcire mai mare decât aparatele de aer condiționat mobile sau răcitoarele de aer. Sunt potrivite în special pentru camere mai mari. Domeniul de putere începe de la 2,5 kW și poate duce la dispozitive cu o putere de 12 kW. |
Consumul de energie și eficiența energetică | Dintre toate dispozitivele enumerate aici, ventilatorul are cel mai mic consum de energie. |
În comparație cu aparatele de aer condiționat mobile și split, aerul răcit reduce cel mai puțin costurile cu energia. | Consumul de energie poate fi destul de mare decât în cazul aerului condiționat modern. Prin urmare, dispozitivele mobile sunt ideale pentru utilizarea ocazională. | Aparatele bune de aer condiționat split au un consum mai mic de energie electrică în comparație cu cel mobil. Depinde de clasa de eficiență energetică. Se recomandă clasele A până la A +++. |
Zgomot | În medie, mai liniștit decât alte aparate de aer condiționat. | Deoarece răcitoarele de aer funcționează fără compresor, acestea răcesc aerul din cameră mult mai liniștit în comparație cu alte aparate de aer condiționat. | Dispozitivele mobile ating un nivel de zgomot între 60-65 dB și sunt cele mai zgomotoase în comparație cu alte aparate de aer condiționat. | Aparatele de aer condiționat split sunt de obicei mai silențioase decât, de exemplu, aparatele de aer condiționat mobile. Dispozitivul din interior atinge un nivel de zgomot de până la 50 dB. În schimb, nivelul de zgomot al unui dispozitiv exterior poate ajunge până la 60 dB. |
Amplasarea corectă va avea un efect semnificativ asupra performanței și a costurilor de răcire. Nu trebuie să așezați dispozitive mobile lângă pereți și nici nu trebuie să existe surse de căldură, cum ar fi lămpi. Indiferent de varianta aleasă, o priză electrică ar trebui, în principiu, să fie la îndemână. Dacă doriți să instalați un aparat de aer condiționat, ar trebui să luați în considerare aceste lucruri. În caz contrar, electricianul va fi nevoi să instaleze o nouă priză.
Cu această variantă, puteți conecta mai multe dispozitive interioare la dispozitivul din exterior. În funcție de versiune, puteți conecta până la 5 dispozitive interioare, cu această variantă puteți instala aere condiționate în mai multe camere sau etaje întregi.
De această sarcină, nu vă încurajăm să faceți, ar trebui să lăsați acest lucru unui profesionist cu experiență. La planificarea și instalarea acestor dispozitive complexe, cunoștințele profesionale sunt esențiale, în plus, nicio companie specializată nu este responsabilă pentru erori și daune în timpul instalării efective. Dacă lichidul de răcire se scurge în timpul instalării necorespunzătoare, pot fi consecințe grave asupra sănătății și mediului.
Da. O nouă reglementare cu cerințe extinse este în vigoare din 2015. Legislatorii începând cu 2017 continuă să oblige operatorii de sisteme de climatizare să impună R 410A, adică trebuie efectuată o încercare de scurgere pe toate sistemele cu o capacitate de răcire de cel puțin 2,4 kg. Dacă cantitatea de agent frigorific este peste valorile limită, se aplică obligații suplimentare de înregistrare și depozitare.
Pentru dispozitivele cu o capacitate de refrigerare de aproximativ 2,5 până la 3 kg, se recomandă să fie verificate o dată pe an, pentru dispozitivele mai mici, odată la 2 sau 3 ani este suficient. Filtrul este verificat și, dacă este necesar, înlocuit. Aceste inspecții sunt efectuate cel mai adesea de experții în climatizare, încălzirea și echipamentele sanitare, echipamentele complexe de refrigerare pot fi verificate și de un electrician.
Pot exista diverse motive pentru reducerea capacității de răcire. De exemplu, un nivel scăzut al lichidului de răcire sau deteriorat, sau chiar și un filtru murdar. În caz de îndoială, trebuie să contactați o companie profesionistă.
În principiu, ar trebui să acordați atenție relației dintre mediu și umiditatea și temperatura relativă. Se recomandă răcirea camerei cu cel mult 6 grade în comparație cu temperatura exterioară. Are sens, în special, pentru a preveni răcelile și problemele circulatorii. Umiditatea scăzută usucă mucoasele, care pot irita tractul respirator. Dar, dacă este prea mare, are un efect negativ asupra termoreglării persoanelor din cameră. Umiditatea ideală este de aproximativ 50 până la 60 la sută.
Testul de climatizare Stiftung Warentest a subliniat că efectele asupra mediului depind de alegerea agentului frigorific adecvat. Legislatorii se asigură acum ca sistemele moderne aprobate să îndeplinească toate cerințele.
Da. Multe companii oferă spray-uri speciale pentru dezinfectare cu ajutorul cărora vă puteți dezinfecta echipamentul și astfel puteți preveni formarea de mucegai și germeni.