Aparate de sterilizat
- Aparat de sigilat cu multiple talente
Cumpărarea unui aparat de sigilat - criterii importante - Caracteristici și detalii speciale - funcționare mai comodă
- Cumpărarea unui dozator de vin și a unui aparat de preparat bere - un ajutor în luarea deciziei
- Întrebări frecvente
Aparat de sigilat - un vas de gătit cu multe talente
Conservarea, fierberea, păstrarea: ceea ce odată era considerat de la sine înțeles atrage din nou multă atenție. Cu aparatul de sigilat, puteți păstra recolta din propria grădină și puteți folosi în mod optim oferta specială de sezon. Această metodă de depozitare are și avantajul că, odată gătite, alimentele nu mai au nevoie de energie pentru a fi depozitate. Alimentele conservate sunt disponibile rapid și în orice moment. Cu toate acestea, acest aparat de uz casnic practic poate fi utilizat și în alte moduri. Multe modele pot fi folosite ca un aparat de gătit vin fiert sau pentru a găti și a menține calde supele și tocănițele.
Cumpărarea unui aparat de sigilat - criterii importante
Unul dintre cele mai importante puncte este dimensiunea sau, mai exact, conținutul vasului. Dacă vreți să faceți conserve în mod regulat, cel mai bine este să verificați câte borcane standard de un litru vă încap. Întotdeauna se poate mai puțin, dar ar trebui să puteți pune la conservă o cantitate normală de alimente dintr-o singură dată. 27 de litri este o măsură practică și frecvent utilizată.
Puterea de ieșire a majorității aparatelor de sigilat este cuprinsă între 2000 și 2500 W. Cu toate acestea, o oală complet utilizată necesită puțină energie, deoarece versiunea bine izolată păstrează căldura mult timp după ce se încălzește. Termometrul digital vă arată temperatura actuală și timpul rămas de gătit. Atunci când sunt îndeplinite cerințele stabilite, vasul se oprește automat. Versiunile mai simple sunt setate cu ajutorul unor butoane rotative.
O gură de scurgere ușor de utilizat este esențială, indiferent dacă doriți să folosiți oala ca un ceainic pentru vin fiert sau pentru conservare. Astfel, vă va fi mai ușor să scurgeți apa când ați terminat. Pereții interiori din oțel inoxidabil și-au dovedit valoarea mai ales în utilizarea zilnică. Acestea sunt ușor de curățat, deoarece murdăria cauzată de borcanele prea pline sau fierte este o problemă comună. Inevitabila acumulare de calcar de la robinet poate fi spălată de pe oțelul inoxidabil cu puțin oțet.
Caracteristici și detalii speciale - operare mai comodă
Grătarul de inserție asigură faptul că borcanele nu stau direct pe fundul vasului. Acest lucru le încălzește mai uniform, evitând astfel riscul de a se sparge. Dacă este posibil, nu trebuie mutat vasul pentru pahare când este încă în uz, dar poate fi totuși necesar. Mânerele izolate și reci la atingere de pe partea laterală și de pe capacul vasului previn arsurile atunci când goliți aparatul. Atenție! Vaporii de apă care se scurg sunt foarte fierbinți, așa că este important să îi manipulați cu grijă.
Distribuitoarele de calitate din gama de prețuri mai mari au caracteristici suplimentare, cum ar fi un afișaj care vă informează atunci când nivelul apei este scăzut. Acesta trebuie apoi completat pentru a evita deteriorarea borcanelor și a recipientului. Depozitarea cablurilor în bază, suporturile de cauciuc antiderapante și capacul cu închidere etanșă sunt alte detalii care s-au dovedit în practică.
Achiziționarea unui aparat de sigilat și a unui preparator de vin fiert - un ajutor în luarea deciziei
Este important ca volumul să nu fie prea mic pentru gospodăria dumneavoastră. Acest lucru economisește energie electrică și timp la punerea în conserve. Suprafețele din oțel inoxidabil și vasul interior sunt ușor de curățat și durabile. Nu își schimbă culoarea deoarece rezistă atât la acid cât și la calciu.
Practic este controlul infinit variabil de la 30 °C la 100 °C. Îl puteți folosi pentru a menține temperatura băuturilor, pentru a găti supe, tocănițe și caserole sau pentru a conserva stocul. Supele groase se iau cel mai bine cu un polonic, deoarece robinetul ar putea fi înfundat.