Ustensile de bucatarie
- Cumpărarea ustensilelor de bucătărie
- Ajutoare utile de bucătărie în toate varietățile
- Unde se folosesc diferitele tipuri de ustensile?
- Ce ar trebui să iau în considerare atunci când cumpăr accesorii de bucătărie?
- Întrebări frecvente
Cumpărarea de ustensile de bucătărie
Atunci când gătiți sau coaceți, tăiați, amestecați sau depozitați: cu uneltele potrivite, lucrul în bucătărie este mult mai ușor. Alegerea este imensă - de la echipamentul de bază la o tavă specială pentru baghete și până la un tăietor de ravioli. Ceea ce aveți nevoie cu adevărat depinde de obiceiurile dumneavoastră de gătit, de preferințele personale și de mărimea gospodăriei.
Ustensile de bucătărie utile în toate variantele
Lingurile de bucătărie, spatulele, lingurile și batoanele sunt echipamente esențiale pentru fiecare bucătărie. Cu toate acestea, înainte de a găti efectiv, este necesar să se pregătească ingredientele. Pe lângă castron, strecurătoare, cântar și pahar de măsurare, nu trebuie să lipsească cuțitul potrivit. De asemenea, ar trebui să aveți o răzătoare, foarfece de bucătărie și un desfăcător de conserve, precum și vase de copt și de prăjit, oale și tigăi.
Printre ustensilele de bucătărie indispensabile se numără recipientele pentru depozitarea igienică a alimentelor. Acestea nu sunt absolut esențiale, dar lucruri precum un decojitor, o presă de usturoi, o lingură de înghețată sau linguri speciale pentru spaghete etc. sunt foarte utile. Fie că este vorba de metal sau de plastic, de lemn sau de sticlă: ustensilele de bucătărie, bolurile și recipientele sunt disponibile în diferite materiale și au proprietăți diferite în mod corespunzător.
Unde sunt utilizate diferitele ajutoare?
În funcție de scop, accesoriile de bucătărie pot fi folosite la masă, pe aragaz, pe blatul de lucru, în frigider sau în cuptor. În timp ce ustensilele de bază, cum ar fi bolurile sau tigăile de copt, pot fi folosite în multe feluri, ustensilele cum ar fi rolele de aluat, cupele de măsurat sau mortarele și pisăloagele sunt concepute pentru scopuri foarte specifice. Articolele de gătit pe care le folosiți pe tigăile acoperite trebuie să fie din lemn sau din plastic, pentru a nu deteriora tigaia.
Pentru o muncă eficientă, este recomandabil să plasați cele mai importante instrumente cât mai aproape una de cealaltă. De exemplu, lingurile și spatulele de bucătărie trebuie să fie pe aragaz, nu în sertarul din spate. Blocul de cuțite și placa de tăiat au locul lor ideal lângă blatul de lucru. Pe de altă parte, puteți depozita în dulapul din bucătărie ustensilele de bucătărie pe care le folosiți doar ocazional.
Ce ar trebui să iau în considerare atunci când cumpăr ustensile de bucătărie?
Doriți să cumpărați ustensile de bucătărie? Cel mai bine este să vă gândiți din timp la ceea ce aveți nevoie. De exemplu, dacă faceți rar prăjituri, nu aveți neapărat nevoie de cinci forme de copt diferite, iar dacă nu aveți mult spațiu pentru a vă aproviziona, un sistem de sticlă stivuibilă este o idee bună. Dacă vă place să gătiți și încercați în mod constant lucruri noi, vă puteți extinde echipamentul în timp. Fie că este vorba de sticle de ceai sau farfurii pentru micul dejun, cărucioare de servire, veselă pentru copii sau cuțite japoneze - gătitul este de două ori mai distractiv cu accesoriile potrivite.
Un ultim sfat: Luați întotdeauna în considerare volumul de muncă implicat atunci când vă decideți asupra unei achiziții. Cu cât vasele de gătit sunt mai netede și mai simple, cu atât curățarea este mai ușoară și mai rapidă.